Μεταμόρφωση δωματίου σε παιδικό!

σε MAnna Mia
Μεταμόρφωση δωματίου σε παιδικό!

Λίγες ημέρες προτού υποδεχτούμε στο σπίτι μας το τρίτο μέλος της οικογένειας μας σας παρουσιάζω όλες τις αλλαγές που κάναμε στο δεύτερο δωμάτιο του σπιτιού και πλέον θα χρησιμεύει ως παιδικό!

Οι εργασίες ξεκίνησαν όταν βρισκόμουν ήδη στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου, οπότε όλο το βάρος με τις χοντρές δουλειές και με τα μαστορέματα το επωμίστηκε ο άνδρας μου! Φυσικά και βασίστηκα στο γεγονός ότι είναι εξαιρετικός μάστορας κι από τους ανθρώπους που "πιάνουν τα χέρια" τους. 

Δεν ξέρω εάν ο ενδεδειγμένος χρόνος να ξεκινήσουν οι μέλλοντες γονείς τις απαραίτητες εργασίες είναι στον 5ο με 6ο μήνα. Θα σας έλεγα να τις κάνετε όποτε βολεύει εσάς κι όποτε νιώθετε έτοιμοι χωρίς να πιέζεστε!

Αρχικά στο δωμάτιο το οποίο μας χρησίμευε ως δεύτερο δωμάτιο σπιτιού, γραφείο, αποθήκη, φιλοξενούμενων ξεκινήσαμε με το άδειασμα από περιττά έπιπλα και με τις σοβαρές δουλειές, όπως τη μεταφορά μπριζών και διακοπτών, την επιδιόρθωση υγρασίας που είχε εμφανιστεί στον τοίχο, το σοβάτισμα κ.α. 

Μετά από αυτά σειρά είχε το βάψιμο! Επιλέξαμε χρώματα από την ίδια χρωματική παλέτα. Το ανοιχτό είναι κοντά στο χρώμα της πούδρας και το σκούρο μια μίξη από φουξ και καφέ γλυκό. Στο ταβάνι δε θέλαμε να αφήσουμε το άσπρο που προϋπήρχε ούτε να το βάψουμε ένα απλό "σπασμένο" άσπρο ή ταβανί! Οπότε με το σκεπτικό ότι το ταβάνι είναι ο ουρανός το βάψαμε σε ένα απαλό σιέλ χρώμα!

Έπειτα από το βάψιμο προσθέσαμε τα 2 επιπλέον έπιπλα που χρειαστήκαμε: προεφηβικό κρεββάτι & μία κουνιστή πολυθρόνα που προμηθευτήκαμε από το ΙΚΕΑ. Ευτυχώς διαθέταμε ήδη συρταριέρα, το γραφείο που είχαμε θα χρησιμεύει ως αλλαξιέρα και φυσικά ντουλάπα, την οποία, όπως θα δείτε και στο βίντεο κυριολεκτικά μεταμορφώσαμε σε ένα ιδιαίτερο κομμάτι του δωματίου ντύνοντάς την με αυτοκόλλητο βινυλίου σε ειδική εκτύπωση από εικόνα που βρήκαμε στο διαδίκτυο και μας άρεσε. 

Τελευταίες πινελιές για το δωμάτιο ήταν:

-Τα αυτοκόλλητα τοίχου που προμηθευτήκαμε από το stickit.gr κι αναπαριστούν ένα δέντρο αμυγδαλιάς, το οποίο μπήκε στον τοίχο με το κρεββατάκι, και σύννεφα, που τοποθετήθηκαν στο ταβάνι.

-Τα φωτιστικά. Ήλιος για κεντρικό φωτισμό από το ΙΚΕΑ και φεγγάρι για βοηθητικό φως νύχτας από το Πλανητάριο. Το συγκεκριμένο φως- φεγγάρι διαθέτει όλες τις φάσεις της σελήνης, όπως τη βλέπουμε κι εμείς στον ουρανό!

-Τα φωσφορίζοντα αστέρια τα οποία τοποθετήσαμε τόσο στο ταβάνι όσο και στον τοίχο δίπλα από το φεγγάρι σε διάφορους αστερισμούς με συμβολική σημασία για εμάς, όπως το ζώδιο του παιδιού μας. 

-Η κουνουπιέρα, που κατασκεύασα μόνη μου με 4 υλικά και υπάρχει σχετικό tutorial μέσα στο annamia.gr στην κατηγορία MAnnamia και μπορείτε να το δείτε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή λεπτομέρεια μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου και να μοιραστούμε τις ιδέες μας! 

 

Anna Mia

Έξυπνα κολπάκια, γρήγορες λύσεις, εύκολη ζωή!
Όσο απαιτητική κι αν είναι η καθημερινότητα και η πραγματικότητα του να είσαι γυναίκα, εργαζόμενη, σύντροφος, νοικοκυρά (κι άλλα πολλά), πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να την κάνουμε πιο απλή!
Αυτό είναι το Anna Mia!

Σχετικά Βίντεο