Λεμονογλυκό με 4 υλικά!- Lemon dessert with 4 ingredients

Λεμονογλυκό με 4 υλικά!- Lemon dessert with 4 ingredients

Αυτό το λεμονογλυκό θα το λατρέψετε!

Το εμπνεύστηκα σε περίοδο που είχα όρεξη για γλυκό, όμως καμία επιθυμία να πάρω περιττές θερμίδες και λιπαρά.

Είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνω συνήθως τους καλοκαιρινούς κι ανοιξιάτικους μήνες γιατί είναι δροσερό, ελαφρύ, εύκολο, γρήγορο και ικανοποιεί απόλυτα την ανάγκη που μπορεί να έχει ο καθένας μας μερικές φορές για να φάει κάτι γλυκό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε με τύψεις.

Τα 4 υλικά του τα βρίσκετε εύκολα σε όλα τα σούπερ μάρκετ: Μπισκότα ολικής άλεσης, κουβερτούρα με γεύση λεμόνι, ζελέ λεμόνι και γιαούρτι λεμόνι!

Εγώ επέλεξα να πειραματιστώ και να δοκιμάσω το λεμόνι γιατί μου αρέσει πολύ η γεύση του στα γλυκίσματα. Νομίζω όμως ότι το συγκεκριμένο γλυκό θα γινόταν το ίδιο νόστιμο εάν είχα επιλέξει πορτοκάλι ή φράουλα! Μπορείτε να το δοκιμάσετε εσείς!

Όσον αφορά την παρασκευή του... είναι από τις πιο απλές, εύκολες και γρήγορες!

Πρώτα κάνουμε τη βάση με την κουβερτούρα και τα μπισκότα και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής του με τη διαφορά ότι αντικαθιστούμε το κρύο νερό της συνταγής με γιαούρτι! Βάζουμε το ζελέ πάνω από τη βάση και μόλις κρυώσει είναι έτοιμο να το απολαύσουμε χωρίς τύψεις, καθώς κάθε κομμάτι (περίπου στο μέγεθος μιας παλάμης) περιέχει περίπου 300 θερμίδες!

Είναι ένα γλυκό που αξίζει να το δοκιμάσετε!

Anna Mia

Έξυπνα κολπάκια, γρήγορες λύσεις, εύκολη ζωή!
Όσο απαιτητική κι αν είναι η καθημερινότητα και η πραγματικότητα του να είσαι γυναίκα, εργαζόμενη, σύντροφος, νοικοκυρά (κι άλλα πολλά), πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να την κάνουμε πιο απλή!
Αυτό είναι το Anna Mia!

Σχετικά Βίντεο